سیاسی

حمل و نقل، ستون فقرات اقتصادهای جهانی و توسعه اجتماعی است – جمهورآنلاین

به گزارش جمهور آنلاین، فرزانه صادق در نشست بین المللی با عنوان « آینده حمل و نقل » به میزبانی مشترک مجمع جهانی اقتصاد و کمیسیون اقتصادی برای اروپا در مقر مجمع جهانی اقتصاد در ژنو حضور پیدا کرد.

وی با شرکت در نشست بین المللی کمیته حمل و نقل زمینی با حضور در پانل وزرا علاوه بر معرفی پتانسیل ها، ظرفیت ها و مزیت‌های حمل و نقلی جمهوری اسلامی ایران به تقبیح تحریم‌های ظالمانه یکجانبه بعنوان مانعی برای حرکت به سمت حمل و نقل سبز پرداخت و مواضع کشورمان را در حوزه های مختلف حمل و نقل تبیین کرد.

در حاشیه این نشست ۱۱ ملاقات دوجانبه با وزرای حمل و نقل کشورهای آسیایی و اروپایی و روسای نهادهای بین المللی مستقر در ژنو ازجمله  با دبیرکل کنفرانس تجارت و توسعه ملل متحد (آنکتاد) UNCTAD و دبیر اجرائی کمیسیون اقتصادی برای اروپا UNECE  صورت گرفت.

وزیر راه و شهر سازی در حاشیه نشست ۸۷ سالانه کمیته حمل و نقل جاده ای در دیدار با دبیر اجرائی کمیسیون اقتصادی برای اروپا UNECE بر توسعه همکاری میان ایران و کمیسیون اقتصادی برای اروپا در حوزه های مختلف تاکید کرد.

صادق در این دیدار گفت که این همکاری ها می تواند در حوزه هایی از جمله ایمنی جاده ای، کاهش تلفات جاده ای، استاندارد سازی، برگزاری کارگاه های آموزشی مشترک در حوزه حمل و نقل و ترانزیت، میزبانی نشست های مهم حمل و نقلی از سوی جمهوری اسلامی ایران، کمک به الحاق کنوانسیون ها و معاهدات بین المللی مهم در حوزه حمل و نقل بویژه موافقتنامه کار و خدمه AETR توسعه پیدا کند و ایران از این همکاری ها استقبال می کند.

وزیر راه و شهرسازی در حاشیه کمیته حمل و نقل زمینی کمیسیون اقتصادی اجتماعی در سوئیس در بخشی از سخنان خود گفت: حمل و نقل، ستون فقرات اقتصادهای جهانی، توانمندساز تجارت، تسهیل کننده مبادلات فرهنگی و پایه توسعه اجتماعی است.

وی افزود: باید از خود بپرسیم که چگونه می توانیم اطمینان حاصل کنیم که سیستم های حمل ونقل نیازهای جمعیت رو به رشد جهانی را برآورده می کنند و در عین حال نیاز فوری به پایداری و انعطاف پذیری را نیز برطرف می نمایند؟

صادق تاکید کرد: ما باید دریابیم چگونه می توانیم در عین کاهش نابرابری های اقتصادی و محیط زیستی، ارتباطات وسیع و پر ظرفیت را تقویت کنیم؟

وزیر راه و شهرسازی در بخشی دیگر از این گفتگوها اشاره کرد: همکاری، نوآوری و تعهد مشترکی برای ساختن آینده ای که برای همه ملت ها کارساز باشد، ضروری است.

وی تاکید کرد: در ایران، ما متعهدیم تا چشم اندازی از حمل و نقل کارآمد، پایدار و فراگیر را محقق کنیم. هدف ما ایجاد شبکه حمل و نقلی است که نه تنها پاسخگوی نیاز های امروز باشد، بلکه چالش ها و فرصت های فردا را نیز پیش بینی نماید.

صادق همچنین توضیح داد: چشم انداز ما بر سه اصل کلیدی بنا شده است:

  1. پایداری: کاهش اثرات محیط زیستی حمل و نقل از طریق فناوری های سبز، انرژی های تجدیدپذیر و زیرساخت های سازگار با محیط زیست.
  2. نوآوری: استفاده از فناوری های پیشرفته مانند هوش مصنوعی (AI)، اینترنت اشیا (IoT) و سیستم های حمل و نقل هوشمند (ITS) برای افزایش کارایی و ایمنی.
  3. همکاری: مشارکت با کشور های همسایه و سازمان های بین المللی برای ایجاد ارتباط یکپارچه منطقه ای و جهانی.

وزیر راه و شهرسازی همچنین اعلام کرد که به دنبال پشتیبانی از اجرای راه حل های نوآورانه و گسترش پروژه های حمل و نقل پایدار، فرصت هایی برای تبادل دانش و تجربه و درس گرفتن از موفقیت ها و چالش های سایر کشور ها و مشارکت در پروژه های حمل و نقل منطقه ای و جهانی هستیم.

به گزارش روزنامه جمهور، وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران در دیدار با دبیرکل کنفرانس تجارت و توسعه ملل متحد (آنکتاد) در ژنو، بر توسعه همکاری‌ها در حوزه تجارت، حمل‌ونقل و سرمایه‌گذاری پایدار تأکید کرد.

وزیر راه و شهرسازی در این دیدار با اشاره به جایگاه جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان یکی از اعضای بنیان‌گذار آنکتاد، تصریح کرد که ایران همواره نقشی فعال در گروه ۷۷ و چین که در جریان نخستین کنفرانس آنکتاد شکل گرفت، ایفا کرده است.

وی با اشاره به ریاست ایران بر این گروه در سال ۲۰۰۰، خاطرنشان کرد که کشورمان در حال حاضر نیز به‌عنوان هماهنگ‌کننده گروه ۷۷ و چین در موضوع تأمین مالی برای توسعه، کمیته نگارش و گروه اصلی مذاکراتی فعالیت دارد و هدایت گروه را در مذاکرات شانزدهمین کنفرانس تجارت و توسعه ملل متحد که قرار است در اکتبر ۲۰۲۵ در ویتنام برگزار شود، بر عهده دارد.

وزیر راه و شهرسازی بر ظرفیت‌های همکاری ایران و آنکتاد در حوزه ترانزیت و حمل‌ونقل تأکید کرد و خواستار بهره‌گیری از تخصص و تجربه این سازمان در زمینه سرمایه‌گذاری پایدار، توسعه تجارت، و تقویت زیرساخت‌های حمل‌ونقل شد. وی همچنین پیشنهاد برگزاری کارگاه‌های آموزشی مشترک را مطرح کرد و از دبیرکل آنکتاد برای سفر به جمهوری اسلامی ایران دعوت به عمل آورد.

وی همچنین بر ضرورت تدوین یک نقشه راه مشترک میان ایران و آنکتاد به‌منظور تحکیم روابط و اجرایی‌سازی تصمیمات اتخاذشده تأکید کرد و خواستار تعامل سازنده برای بهره‌گیری بیشتر از ظرفیت‌های موجود در راستای توسعه همکاری‌های تجاری و اقتصادی شد.


Source link

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا