شعار سال پشتوانه قانون اساسی دارد – جمهورآنلاین

به گزارش جمهور آنلاین، هادی طحان نظیف روز شنبه در نشست خبری با اشاره به بررسی ۸ طرح و لایحه مجلس، ۷ اساسنامه دولت و ۴ استعلام از دیوان عدالت اداری، گفت: طرح اصلاح قانون مجازات قاچاق سلاح غیرمجاز که چندباره در رفت و آمد بین شورا و مجلس بود مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفت.
نظر شورای نگهبان درباره ۸ مصوبه مجلس، ۷ اساسنامه و استعلام دیوان عدالت اداری
وی افزود: لایحه موافقت نامه بین ایران و ازبکستان در انتقال محکومان که اخیرا ابلاغ آن توسط رئیسجمهور انجام شد مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفت.
عضو حقوقدان شورای نگهبان اظهار کرد: لایحه موافقت نامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت ژاپن درباره کمک و همکاری متقابل اداری در امور گمرکی خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
طحان نظیف گفت: لایحه ارجاع اختلاف بین بانک مرکزی ایران و دولت جمهوری کره به داوری نیز خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
وی با بیان اینکه در جلسه فقهای شورا ۴ استعلام از دیوان عدالت اداری را پاسخ دادیم، بیان کرد: مواردی که شهروندان نسبت به مصوبات شکایاتی دارند در دیوان عدالت اداری ثبت میشود. مواردی که ایراد شرعی دارد از فقهای شورای نگهبان سوال میشود.
سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرد: لایحه اجازه افزایش سهام سرمایه دولت جمهوری اسلامی ایران در بانک بینالمللی ترمیم و توسعه (آی.بی.آر.دی) و شرکت مالی بینالمللی (آی.اف.سی) از مؤسسههای وابسته به گروه بانک جهانی مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
اساسنامه مرکز نظام ایمنی هستهای کشور تصویب شد
طحان نظیف با بیان اینکه اساسنامه مرکز نظام ایمنی هستهای کشور مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد، افزود: لایحه موافقتنامه انتقال محکومان بین جمهوری اسلامی ایران و دولت بولیواری ونزوئلا هم با ایراداتی مواجه شد که مجلس باید این مصوبه را اصلاح کند.
وی درباره لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون خدمات کشوری نیز گفت: شورای نگهبان پیش از این اعلام کرده بود که نکته در این خصوص ندارد، اما هیأت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاستهای کلی مجمع تشخیص ایراداتی در این خصوص وارد کرد.
سخنگوی شورای نگهبان افزود: لایحه اصلاح اساسنامه صندوق توسعه شبکه تار یا فیبر نوری و لایحه اصلاح اساسنامه سازمان توسعه پارک فناوری پردیس به تأیید شورای نگهبان رسید و درباره اساسنامه صندوق حمایت از سرمایهگذاری صنایع کوچک ایراداتی وجود دارد.
طحان نظیف اضافه کرد: لایحه موافقتنامه بین دولت ایران و ژاپن درباره کمک به همکاری متقابل در امور گمرکی با بررسیهایی که در شورای نگهبان انجام شد، خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
وی گفت: لایحه موافقتنامه دولت جمهوری اسلامی ایران و ازبکستان در زمینه انتقال محکومان به تایید شورای نگهبان رسید.
شعار سال یک ماموریت ملی هست که پشتوانه قانون اساسی دارد
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی درباره «شعار سال» بیان کرد: شعار سال که از طرف رهبر معظم انقلاب تعیین شد یعنی سرمایه گذاری برای تولید یک مأموریت ملی هست که پشتوانه قانون اساسی دارد، همانند اصل سوم، اصل چهل و سوم، اصل چهل و چهارم، اصل ۴۸ و اصول دیگر.
طحان نظیف افزود: امیدوارم همه در این جهت تلاش کنند و چنانچه نیاز به اصلاح قانون یا وضع قانون جدیدی وجود داشته باشد ما در فرآیندهای شورای نگهبان مورد توجه قرار میدهیم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا شورای نگهبان در مرحله فعلی رسیدگی به مصوبات در خصوص بررسیCFT و پالرمو در مجمع تشخیص ورود پیدا میکند؟ گفت: در این فرآیند اخذ نظر مشورتی شورای نگهبان پیشبینی نشده است، اما نمایندگانی از مجلس و شورای نگهبان در جلسات مجمع حضور پیدا میکنند.
سخنگوی شورای نگهبان گفت: زمانی که طرح و لایحهای به مجمع میرود یعنی مراحل خود را بین شورا و مجلس طی کرده و شورا نظر خود را داده است. همچنین پیشبینی درخصوص دریافت نظر مشورتی شورای نگهبان در این خصوص صورت نگرفته است.
شورای نگهبان تنها به CFT ایراد وارد کرد
طحان نظیف در پاسخ به سوالی درباره نظر شورا درباره پارلرمو و CFT گفت: شورای نگهبان صرفاً نسبت به لایحه الحاق به کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم (CFT) ایراداتی داشت و در خصوص کنوانسیون پالرمو ایرادی نداشت، دلیل اینکه کنوانسیون پالرمو در دستور کار مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار دارد، ناشی از ایرادات هیأت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاستهای کلی نظام است.
وی باردیگر خاطر نشان کرد: شورای نگهبان صرفاً به CFT ایراد وارد کرده و در مورد پالرمو، صرفاً مغایرتهای اعلامشده از سوی هیئت عالی نظارت را به مجلس منعکس کرده است.
سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه شورا بر اساس اصول متعدد قانون اساسی، مصوبات مجلس را از نظر انطباق با شرع مقدس اسلام و قانون اساسی بررسی میکند. این وظیفه، مبنای قانونی دارد، گفت: هیات عالی نظارت بر حسن اجرای سیاستهای کلی نظام نیز مطابق وظایف و اختیارات تفویضشده، مصوبات مجلس را از منظر انطباق با سیاستهای کلی نظام بررسی مینماید
طحان نظیف در پاسخ به سوالی درباره طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی، اظهار کرد: این طرح تاکنون چند بار بین مجلس و شورای نگهبان در رفت و آمد بود. شورای نگهبان ایرادات و ابهاماتی نسبت به این طرح داشت که در این رفت و آمدها باید این ایرادات و ابهامات به مرور کم شده است.
وی تصریح کرد: اگر مجلس اصلاحات مصوبه را انجام بدهد، ما آن را بررسی خواهیم کرد. کار این طرح در کمیسیون انجام شده و در نوبت رسیدگی در صحن هست، طبیعتاً ما اصلاحات مجلس را مجدداً بررسی خواهیم کرد.
سخنگوی شورای نگهبان درباره برنامه شورای نگهبان برای بهروزرسانی قوانین قدیمی و سنتی در عصر دیجیتال، گفت: پژوهشکده شورای نگهبان در تهران و مجمع مشورتی فقهی در قم به بررسی و تقویت مصوبات پرداخته و جلساتی با دستگاهها و مجریان برگزار میکنند.
طحان نظیف اضافه کرد: همچنین از فناوریهای نوین استفاده میشود و این روند در حال تقویت است.
وی گفت: شورای نگهبان نسبت به مصوبات تبدیلشده به قانون یکبار اظهارنظر کرده است. اگر اصلاحاتی متناسب با اقتضائات روز لازم باشد، مسیر این اصلاح از مجلس آغاز میشود. ممکن است این اصلاحات از طریق تقدیم طرح یا لایحه انجام شود که ترتیبات خاص خود را دارد. در هر صورت، اگر مجلس مصوبهای در این زمینه داشته باشد، ما نیز آن را بررسی خواهیم کرد.
نظر شورای نگهبان درباره تغییر ساعت رسمی کشور
سخنگوی شورای نگهبان درباره نظر شورای نگهبان درباره تصویب لایحهای در دولت درباره تغییر ساعت رسمی کشور، گفت: در جریان جزئیات این لایحه قرار نداریم، اما مجلس در سالهای اخیر قانونی را در این زمینه تصویب کرد که بر اساس آن، قانون تغییر ساعت رسمی کشور نسخ شد و تعیین ساعت کاری در اختیار دولت قرار گرفت.
طحان نظیف افزود: ظاهرا لایحه دولت در مورد ساعت رسمی کشور است، اما باید ببینیم در مجلس به چه صورت تصویب میشود.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره توافق جامع ایران و روسیه، گفت: چارچوب بررسیهای ما در مورد موافقتنامههای بینالمللی مثل سایر مصوبات، شرع و قانون اساسی به ویژه اصول ۷۷ و ۱۲۵ است. اگر توافق جامع ایران و روسیه در این چارچوب باشد و در مجلس شورای اسلامی به تصویب برسد و برای ما ارسال شود، آن را بررسی خواهیم کرد.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی درباره نحوه نظارت شورای نگهبان بر توافق احتمالی ایران و آمریکا، گفت: با توجه به اینکه تازه این مذاکرات به شکل غیر مستقیم آغاز شده، باید ببینیم به کجا میرسد.
طحان نظیف در ادامه درباره عوامل افزایش مشارکت مردم در انتخابات، گفت: بر اساس پیمایشهای ملی و نظرسنجیهای متعدد مراکز علمی و دانشگاهی و دستگاههای مسئول، اصلیترین عوامل مؤثر در مشارکت انتخاباتی، موضوعات اقتصادی، معیشتی و عمل مسئولان به وعدههایشان است.
وی افزود: با این حال و حتی اگر سهم شورای نگهبان در این زمینه اندک هم باشد، همواره موضوع مشارکت برای ما مهم بوده و انشاءالله خواهد بود. همانطور که در گذشته بر این مسئله ما تاکید داشتیم، انشاءالله در آینده هم مورد نظر و تاکید خواهد بود.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا شورای نگهبان بر اساس قانون این اختیار را دارد که در مورد مفاد معاهدات و موافقتنامههای بینالمللی که به تصویب مجلس میرسد ورود کند؟ گفت: بر اساس قانون اساسی، مفاد معاهدات و موافقتنامههای بینالمللی که به تصویب مجلس میرسد نباید با شرع قانون اساسی مغایرت داشته باشد.
طحان نظیف افزود: این موضوع جدید نیست و موارد مختلفی در این زمینه در گذشته نیز وجود داشته که مجلس اصلاحاتی در مصوبه خود انجام داده یا با اصرار مجلس به مجمع ارجاع شده است، بنابراین در این زمینه ابهام حقوقی وجود ندارد.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره نحوه مواجهه شورای نگهبان با لایحه ارتقای امنیت زنان و تاکیدات رهبر انقلاب در این زمینه، گفت: ما از محتوای لایحه اطلاعی نداریم و ان شاءالله بعدا از دریافت این مصوبه، درباره آن اظهارنظر میکنیم.
Source link