فستیوال کوچه در سوگ جانباختگان حادثه بندرعباس – جمهورآنلاین

به گزارش جمهور آنلاین، مردم، دانشآموزان، معلمان و چهرههای فرهنگی بوشهر گرد آمدهاند؛ چهرههایی که در روشنای لرزان شمعها، خیره به آسمان و خاک، سوگوار جانهای پرکشیده بندرعباس بودند.
در میانه این فضای سرشار از اندوه، ناخدا ستوده بر پا ایستاده و شروهای سوزناک میخواند؛ شروهای که هر واژهاش همچون زخم تازهای بر جانها مینشیند.
صدای او درهم تنیده با کوبش دمامها، روح مجلس را به التهاب میانداخت؛ گویی بندر بوشهر نیز، همصدا با بندرعباس، زخم حادثه را بر دل گرفته است.
مدرسه سعادت، که سالها پیش طلایهدار آگاهی و فرهنگ بود، شنبهشب با زبان سنج، دمام و شروه، به روایت درد مردم جنوب برخاست.
در این آیین رضا شریفیان، سید روحالله صفوی و حیدر احمدی نیز در سوگ جان باختگان حادثه بندرشهید رجایی هرمزگان شروهخوانی کردند.
همچنین برنامههای دیگر شب دوم فستیوال کوچه، شب بلوچستان درکشتی گرندفری و حیدو هدایتی در سالن لیان با یک دقیقه سکوت به احترام جان باختگان بندر شهید رجائی بندر عباس آغاز شد.
شرکت کنندگان و هنرمندان در شب شروه با نواختن سنج و دمام و برگزاری عزاداری و همچنین خواندن شروه و با مردم بندرعباس ابراز همدردی کردند.
شروه یکی از آوازهایی است که بر اساس سوگ سرودها در مراسم عزا و ماتم بیشتر در مناطق روستایی استان بوشهر رایج بوده و از این رو میتوان آن را از «موسیقی روستایی» به شمار آورد که امروزه یکی از شاخصههای موسیقی آوازی استان بوشهر محسوب میشود
برای این نغمه اشعار دوبیتی استفاده میشود که بیشتر از شاعران دوبیتی سرای جنوب هستند.
تجزیه و تحلیل نمایش قلندرخونه از آثار ایرج صغیری کارگردان به نام بوشهری تئاتر، یکی از برنامههای شب دوم فستیوال کوچه بود که توسط احسان عبدی پور در سالن لیان بوشهر برگزار شد.
نمایش قلندر خونه تئاتر آیینی فاخر دهه ۵۰ و تنها تئاتری که پیترو بروک کارگردان به نام انگلیسی درباره آن مقاله نوشته است و در آن موسیقی، زبان و برخی رسوم و اندیشههای زیست بومی مردم بوشهر به چشم میخورد.