فرهنگی و هنری

معرفی روستاهای گردشگری ایران برای جهانی‌شدن

به گزارش جمهور آنلاین، سید مصطفی فاطمی در وبینار با نمایندگان و مسئولان پرونده‌های روستاهای منتخب جهانی در هشت استان اظهار داشت: روستاهای سهیلی هرمزگان، کندلوس مازندران، پالنگان کردستان، موئیل اردبیل، حسنلو آذربایجان غربی، شفیع‌آباد کرمان، برغان البرز و فهرج یزد منطبق با معیارهای سازمان ملل متحد گردشگری ویژه سال ۲۰۲۵ انتخاب و برای جهانی شدن شرکت معرفی شد.

وی افزود: همانند سنوات گذشته با همکاری ادارات میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان‌ها و اعضای میز ملی گردشگری روستا متشکل از دستگاه‌هایی از جمله معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری، بنیاد مسکن، وزارت کشور، فعالان بخش خصوصی گردشگری و اعضای ستادی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی روستاهای مورد نظر انتخاب شد.

فاطمی ادامه داد: روستاهای منتخب جهانی گردشگری کشور طبق بررسی روند سنوات گذشته، از لحاظ معیارهای فرهنگی، تاریخی و طبیعی با جاذبه‌های گردشگری منحصربه فرد، امتیازات بالایی را در فرآیند انتخاب روستای جهانی از سوی سازمان گردشگری ملل متحد (UN Tourism) کسب کردند که این موضوع نشان از قابلیت‌های بالقوه فراوان موجود در روستاها دارد. اما در برخی شاخص‌ها از جمله ارتباطات بین‌المللی و حضورنداشتن در وب‌سایت‌های جهانی، اولویت‌بندی گردشگری، زیرساخت‌های ارتباطی، پایداری اقتصادی گردشگری و پایداری محیطی با مشکلات جدی مواجه ایم و امتیازات کمتری را کسب می‌کنیم.

تکمیل پرونده‌ روستاها براساس شاخص‌های مورد نظر

مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: پس از انتخاب و معرفی هشت روستا منطبق با معیارهای سازمان ملل متحد گردشگری برای سال ۲۰۲۵، تکمیل پرونده‌های آنها با توجه به شاخصه هایی از جمله بهداشت، ایمنی، حفاظت از منابع فرهنگی و تکمیل زنجیره ارزش گردشگری در دستور کار قرار گرفت.

فاطمی با بیان اینکه در فرآیند جمع‌آوری داده‌های لازم برای تکمیل پرونده‌های روستاهای جهانی چند اقدام شاخص و ابتکاری برای هر یک لحاظ شده است، گفت: محافظت از جنگل‌های حرا، ذخیره‌گاه زیست‌کره با پرورش و کاشت نهال در روستای سهیلی، توسعه گردشگری جامعه محور و مشارکت زنان روستای شفیع آباد کرمان، گردشگری کشاورزی و گیاهان دارویی روستای کندلوس استان مازندران، توجه به گردشگری کوهستان با محوریت قله سبلان روستای موئیل اردبیل، بهره‌گیری از آیین‌های سنتی در توسعه گردشگری روستای پالنگان کردستان، گردشگری تالابی روستای حسنلو آذربایجان‌غربی، توجه به گردشگری خوراک روستای برغان البرز و نیز توجه به گردشگری دسترس‌پذیر روستای فهرج استان یزد به عنوان یکی از ده‌ها اقدام شاخص و ابتکاری است که نمایندگان روستاها در هر یک از استان‌ها در حال ارتقا و تکمیل آنها برای ورود اطلاعات لازم در پرونده های روستاهای جهانی هستند.

وی خطاب به نمایندگان روستاهای منتخب جهانی خاطرنشان کرد: طی استمرار مکاتبات با مقامات ارشد استانی از جمله استانداران و فرمانداران، باید به اهمیت حضور، مشارکت و کسب مقام در این رقابت بین‌المللی توجه کرد.

۲۸ اردیبهشت آخرین فرصت تکمیل و ارسال پرونده‌ روستاهای منتخب

مدیرکل توسعه گردشگری داخلی با تاکید بر اینکه ۲۸ اردیبهشت امسال آخرین زمان تکمیل و ارسال پرونده‌ روستاهای منتخب جهانی است، گفت: زمان ارسال پرونده روستاهای کندلوس، فهرج و پالنگان و روستای سهیلی که یکی از روستاهای ذخیره سال گذشته بوده به دلیل اینکه بسیاری از اطلاعات آنها از قبل تکمیل شده‌، پایان فروردین اعلام شده است. البته روستای پالنگان به دلیل اینکه رویداد «هزار دف» را پیش رو دارد با فرصت افزوده، همانند مابقی روستاها می‌تواند تا نیمه نخست اردیبهشت پرونده خود را تکمیل و ارسال کند.

فاطمی افزود: منابع فرهنگی و طبیعی، ترویج، پایدار اقتصادی، اجتماعی و محیطی، پتانسیل گردشگری و توسعه و یکپارچگی زنجیره ارزش، حاکمیت و اولویت بندی گردشگری، زیرساخت و اتصال، توجه به بهداشت، ایمنی، امنیت و حفاظت از منابع فرهنگی از سوی سازمان جهانی گردشگری به عنوان معیارها برای روستای جهانی در نظر گرفته شده است.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا