سیاسی

ناگفته‌های وزیر خارجه از ۱۲ روز تجاوز رژیم صهیونیستی و آمریکا به ایران – جمهورآنلاین

به گزارش جمهور آنلاین، «سید عباس عراقچی» با بیان خاطراتی از روز ترور شهید اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران می گوید: وقتی شهید هنیه را ترور کردند؛ روز قبل از آن دکتر پزشکیان سوگند یاد کرده بودند ولی وزرا انتخاب نشده بودند. بنده هم یکی از گزینه‌ها برای وزارت خارجه بودم، همان روز عصرش حضرت آقا جلسه گذاشتند که معمولا وقتی مسائل مهمی که پیش می‌آید جلساتی را می گذاشتند که از من هم دعوت شد افراد شورای عالی امنیت ملی و رئیس جمهور حضور داشتند. در آن جلسه نظر همه بر این بود که باید پاسخ بدهیم ولی در بین سیاسیون و نظامیان اختلاف نظر درباره زمان و چگونگی وجود داشت. علت اصلی تردید در مورد زمان این پاسخگویی اتفاقا از طرف نظامیان بیان شد. فرماندهان نظامی اعتقاد داشتند که زمانی باید حمله انجام شود که ما مطمئن باشیم پس از حمله، می توانیم از کشور دفاع کنیم.

اختلاف نظر برحسب زمان و چگونگی حمله هم میان فرماندهان نظامی و هم سیاسیون وجود داشت. در آن جلسه قرار شد آمادگی‌های نظامی برای دفاع از کشور بعد از حمله اول پدید بیاید، بعد عملیات صورت بگیرد.

شهید باقری از مسعود پزشکیان در ماجرای عملیات صادق ۳ دفاع کرد

عراقچی در ادامه این گفت و گو با اشاره به بحث ها پیرامون انجام یا عدم انجان عملیات وعده صادق ۳ گفت: وقتی وعده صادق ۳ مطرح شد، در یکی از جلسات یکی از دوستان انتقادی کردکه چرا وعده صادق ۳ اجرا نمی شود؛ چرا آقای رئیس جمهور مخالف هستند. در آن جلسه سردار شهید باقری با آن فرد در این خصوص برخورد کرد و گفت چرا همچین چیزی مطرح می‌کنی‌ و من مسئول دفاع از کشور هستم و آن لحظه که مطمئن شوم می‌توانم از کشور در برابر تبعات حمله وعده صادق ۳ دفاع کنم کار خودم را انجام می‌دهم و من هنوز از آقای رئیس جمهور سوال نکردم و ایشان از رئیس جمهور دفاع کامل کرد.

چرا «وزیر خارجه آتش بس را پذیرفت»؟

رئیس دستگاه دیپلماسی در پاسخ به برخی ادعاها مبنی بر اینکه وزیر خارجه آتش بس با رژیم صهیونیستی را بدون هماهنگی با سایر نهادهای مسئوا پذیرفت؛ گفت: بعضی ها عنوان کردند چرا وزیر خارجه اعلام آتش بس کرد، من به برخی دوستان گفتم این ها از خودشان نمی پرسند وزیر خارجه اعلام آتش بس کرد، چرا نیروهای مسلح گوش کردند؟ معلوم است که تصمیم جای دیگری است. قبل از اینکه آتش بس اعلام شود در شورای عالی امنیت ملی مصوب شده بود که اگر دشمن تقاضای آتش بس بدون پیش شرط کرد می‌پذیریم و این تصمیم کاملاً هوشمندانه ای بود و کاملا از موضع قدرت بود.

وی با تاکید بر اینکه تمامی مصوبات شورای عالی امنیت ملی به تایید مقام معظم رهبری می‌رسد و بعد ابلاغ می‌شود، گفت: ساعت ۱ صبح تماس گرفتند که از ساعت ۴ صبح رژیم صهیونیستی آمادگی دارد که حملاتش را متوقف کند. واسطه این پیشنهاد کشورهای مختلفی بودند؛ من این موضوع را با جاهایی که باید، چک کردم و بعد اعلام کردیم که آتش بس و توقف جنگ را هم قبول نداریم و فقط گفتیم اگر آنها نزنند ما هم نمی زنیم.

ماجرای پیام وزیر خارجه ایران به استیو ویتکاف

وزیر خارجه در تشریح تحولات واپسین ساعات پیش از برقراری آتش بس گفت: یک سوء تفاهم بین من و نیروهای مسلح پیش آمد؛ دوستان فکر کرده بودند که تا ساعت ۴ به وقت گرینویچ است که تا ساعت ۷.۳۰ به وقت تهران حملات علیه رژیم را ادامه دادند. یک سوءتفاهم بعدازظهر همان روز پیش آمد که با یک تماس کنترل شد بعدازظهر روز اول آتش بس رژیم ادعا کرد که ایران موشک زده و توافق را نقض کرده و هواپیمایشان را برای حمله فرستادند. من همانجا به استیو ویتکاف پیام داد که اسراییل در حال بهانه گیری است و ایران را متهم به نقض کرده و چنین نقضی صورت نگرفته است اگر اقدامی کنند ما بلافاصله و شدیدتر از گذشته پاسخ می دهیم. ایران، لبنان نیست یعنی الگویی که در لبنان پیاده کردند را نمی توانند اینجا تکرار کنند. پس از این مکالمه، دونالد ترامپ توئیتی با این مضمون منتشر کرد که خلبان ها باید برگردند و آتش بس را نقض نکنند. این توئیت هم مدرک دیگری بود که نشان داد که از اول همه چیز با هماهنگی آمریکایی‌ها بوده است.

آیا مذاکره با آمریکا اشتباه بود؟

رئیس دستگاه دیپلماسی که پنج دور مذاکره با امریکا را پیش از تجاوز رژیم صهیونیستی پیش برده بود در توضیح چرایی این مذاکرات و اینکه آیا این مذاکرات تله بود، گفت: منطق برجام این بود که ایران درباره برنامه هسته ای خودش اعتمادسازی می کند و در مقابل تحریم های مرتبط با هسته ای برداشته می‌شد. وقتی امریکای ترامپ ابراز علاقه‌ کرد که در خصوص برنامه هسته ای ما گفتگو کند ما هم گفتیم آماده‌ایم با همان منطق گفتگو کنیم و اعلام کردیم اگر هدف مذاکره این است که ایران سراغ سلاح هسته ای نمی رود، ما آماده ایم. ما حاضر به اعتماد سازی هستیم ولی هیچ چیز را تعطیل نمی کنیم.

وی با تاکید بر اینکه در مذاکره آن ها برای همه چیز آمادگی نشان دادند ولی گفتند غنی سازی باید تعطیل شود، گفت: در مقابل ما کاملا ایستادگی کردیم. کشور واسطه و برخی دیگر راه حل‌های میانی مانند کنسرسیوم دادند. هیچ کدام کار نکرد و وقتی آن ها به این نتیجه رسیدند که ایران در مذاکره کوتاه نمی آید سراغ گزینه نظامی رفتند.

مذاکره تصمیم نظام بود و وزارت خارجه مجری

وزیر خارجه با اشاره به اینکه زمانی که مذاکره انجام می شود یعنی کشور تصمیم به انجام آن گرفته، خاطرنشان کرد: اینکه بگوییم وزارت خارجه یا سیاست خارجی فریب خورد، این درست نیست چون که این تصمیم کشور بوده که این کار انجام شود. وزارت خارجه کارش را به دستور مدیریت نظام انجام داده است. نظام تصمیم گرفت وارد مذاکره شود و وزارت خارجه مامور این کار است.

عراقچی با تاکید بر اینکه ما از انجام مذاکرات نه تنها ضرر نکردیم بلکه نفع بردیم، گفت: اینکه حقانیت ما در نزد مردم ایران و جامعه بین الملل اثبات کرد. کسی می‌تواند ادعا کند اگر مذاکره نمی‌کردیم جنگ نمی‌شد؛ حتماً می‌شود بلکه زودتر هم ممکن بود، جنگ بشود. چرا مردم در زمان جنگ اینقدر متحد و منسجم بودند چون دیدند نظامشان برایشان همه کار کرده و کوتاهی نکرده در اینکه جلوی جنگ را بگیرد و پای مذاکره رفته و آن طرف بوده که اهل جنگ بوده است. منطق ما کاملاً قوی بود و نشانه اش هم این است که بیش از ۱۲۰ کشور از ما حمایت کردند و حمله به ایران را محکوم کردند.

با «دیلپماسی خوف و رجا» مانع از گسترش جنگ در منطقه شدیم

رئیس دستگاه دیپلماسی با اشاره به هماهنگی میدان و دیپلماسی گفت: بعد از ترور شهید هنیه و عملیات وعده صادق ۲ و سقوط سوریه و انتخاب ترامپ عملا ۳ بار تا مرز جنگ رفتیم که هم دولت و نیروهای مسلح آماده بودند و هم سیاست خارجی فعالیت زیاد داشت و با «دیلپماسی خوف و رجا» در منطقه توانستیم جلوی جنگ تمام عیار را بگیریم. جنگ اخیری که اتفاق افتاد همه منتظر بودند بعد از وعده صادق ۲ اتفاق بیافتد و اسراییلی‌ها پیام دادند پاسخ ما دردناک خواهد بود.

هشدار عراقچی به وزرای خارجه کشورهای منطقه

وی با تاکید بر اینکه دیپلماسی همیشه راه کم خطرتر و کم هزینه تر برای رسیده به اهداف است و همیشه اولویت دارد، گفت: اسراییل تمام تلاشش را می کند آمریکا وارد جنگ شود؛ و وقتی آمریکا جنگ بشود موشک‌های ما به خاک آمریکا نمی رسد، تعبیری که برای برخی سران منطقه بکار بردم الحمدالله به اندازه کافی پایگاه آمریکایی‌ها در منطقه دارند که متاسفانه در خاک شماست که مجبوریم آن‌ها را بزنیم.

وزیر خارجه با تاکید بر اینکه در زمان پیروزی وقتی پرچمت بالاست باید مذاکره کنیم چون توانسته ایم قدرت خود را به دنیا نشان دهیم، گفت: رژیم اسراییل فکر می کرد یک هفته‌ای کار ایران تمام است ولی این اتفاق نیافتاد و دید که به فاصله چندساعت فرماندهان جدید منصوب شدند و پاسخ‌ها داده شد.


Source link

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا