پیشنهادهایی برای هدایت سرمایههای مردم به سمت فعالیتهای مولد –

به گزارش جمهور آنلاین، دکتر علیرضا چیذری در این یادداشت نوشت؛ دولت برای هدایت سرمایههای مردم به سمت فعالیتهای مولد کافی است چهار کار زیر را انجام دهد
البته هر کدام از این چهار مجموعه به زیر ساختها و قوانینی نیاز دارد که حصول به آنها با شرط وجود مدیران کاربلد و باهوش و شجاع و خارج از حلقه مدیران فعلی که فرتوت و پیر و خسته هستند، به سرعت قابل انجام است.
در زیر به این چهار مورد اشاره میکنیم:
۱- سند دار کردن داراییهای بینام مانند سکه و ارز به نام دارندگان آنها و موظف کردن صاحبان آنها به ثبت در سامانه خاص و پرداخت مالیات نقل و انتقال و خرید و فروش ارز و سکه معادل اختلاف قیمت تعیینی دولت و قیمت کف بازار (قابل استعلام روزانه و هفتگی از کانون کارشناسان رسمی دادگستری)
۲- وضع قوانین سیال و هوشمند مالیاتی، برای اخذ مالیات معادل سود سفتهبازی و دلالبازی در بازارهای خودرو و ملک و ارز و سکه
۳- اصلاح آییننامه سازمان بورس کشور. در حال حاضر برای پذیرهنویس و جذب سرمایه از طریق فروش سهام یک بنگاه تولیدی یا اقتصادی در بورس، شرکت متقاضی باید ۳ سال سابقه فعالیت داشته و ترازنامه ۳ سال گذشته او مثبت باشد
با این وضع هیچ استارتاپ و فعالیت نوین، حتی اگر سود وحشتناکی در بر داشته باشد امکان طرح در بورس و پذیرهنویسی و جذب سرمایههای مردم را ندارد. بنابراین باید بورس اجازه دهد تا استارتآپها هم پذیرهنویسی و جذب سرمایه در بورس را داشته باشند.
(برای ضمانت در هیئت مدیره هر استارتآپ یک نماینده از طرف دولت یا سازمان بورس حاضر بوده و اوراق بهادار و چکها با امضای او هم باشد)
اگر میخواهیم از رشد ۲ درصدی به رشد ۸ درصدی برسیم، بضاعت فعلی ما جواب نمیدهد. باید استارتآپها فعال شده و کارها و تولیدات جدید انجام شود.
سیستم بانکی کشور توانایی پشتیبانی ندارد مگر با استقراض از بانک مرکزی و نهایتا چاپ پول و افزایش تورم!!!
تنها بورس است که با حجم بالای نقدینگی موجود در آن (گاها ۳ برابر درآمد ارزی کشور) میتواند بدون قید و بندهای بانکی و به سهولت، نقدینگی استارتآپ ها را تامین کند و البته سود بسیاری نیز ببرد.
مردم درشرایط فعلی انگیزه زیادی برای حضور در بورس ندارند چون بنگاهها تکراری، پیر و فرسوده هستند. اگر اجازه حضور استارتآپها داده شود، هم جوانان دارای طرح (طرحهای گاها با سودهای بسیار زیاد) طرحهای خود را اجرا میکنند و رشد اقتصادی محقق میشود و هم حجم بیشتر نقدینگی مردم جذب بازار بورس میشود و همچنین نقدینگیهای بخشهای ارز، خودرو و سکه جذب فعالیتهای مولد و استارتآپها میشود.
۴_ بازگشت بلافاصله ارزهای حاصل از صادرات به صندوق واحد در بانک مرکزی و عدم تهاتر ارزهای صادراتی بازنگشته با ریال به ثمن بخت و پشیز.
ما همه چیز داریم، مشکل این است که هیچ چیز سر جای خودش نیست!!!
اقتصاد ما مانند آدمی است که گرانترین کت و گرانترین کلاه و گرانترین شلوار و گرانترین جوراب و همگی برند را بر تن دارد
ولی کت را جای شلوار به پا کرده و شلوار را جای کت پوشیده و کلاه را جای جوراب به پایش کرده و جوراب را جای کلاه بر سرش کشیده!!!!
هر بینندهای این آدم را نگاه میکند، او را مضحک میبیند ولی همزمان اعلام میکند این آدم چقدر ثروتمند است!! هر چه پوشیده برند و گران قیمت است.
در برنامهریز اقتصادی کشور، ما باید جانمایی اقتصاد را اصلاح کنیم.
متاسفانه با گروهی مواجهیم که این چینش و این ترکیب لباس پوشیدن را مد سال دانسته و با آن عکس یادگاری هم میگیرد!!!