
بازار آفریقا تحول شگرفی در اقتصاد ایران ایجاد میکند؛ اجلاس ایران و آفریقا فرصتی مغتنم برای توسعه تجارت با انجام مذاکرات اقتصادی است که بیتردید نتایج آن به دلیل افزایش شرکای تجاری به رونق اقتصاد کشور ختم خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری پول و اعتبار، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به برگزاری سومین اجلاس همکاریهای ایران و آفریقا در روزهای گذشته اظهار داشت: برگزاری این اجلاس و همزمانی آن با هفتمین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران، فرصتی مناسب برای توسعه صادرات و ترغیب سرمایهگذاریهای خارجی به کشور است.
سیدجواد حسینیکیا افزود: ایران به دلیل داشتن مواد معدنی فراوان، توانایی قابل توجهی در تولید محصولات بخشهای مختلف اقتصادی دارد؛ ارایه و معرفی محصولات مختلف از سوی شرکتهای داخلی در این رویدادها به بازدیدکنندگان به خصوص هیاتهای آفریقایی حاضر در این اجلاس و نمایشگاه، بخشی از ظرفیتهای تولیدی کشور محسوب میشود که به نمایش گذاشته شده است.
حسینیکیا در ادامه به مزایای برگزاری اجلاس ایران و افریقا اشاره کرد و گفت: حضور گسترده مقامات سطح بالای تجاری، وزرای اقتصادی و رؤسای اتاقهای بازرگانی کشورهای افریقایی در تهران و دیگر استانها از جمله اصفهان نشاندهنده ظرفیت قابل توجه و شگرف ایران در بخشهای مختلف برای ایجاد سرمایهگذاری، فروش کالا و تعاملات تجاری و اقتصادی است.
به گفته عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، این اجلاس فرصتی مغتنم برای توسعه تجارت با انجام مذاکرات اقتصادی است که بیتردید نتایج آن به دلیل افزایش شرکای تجاری به رونق اقتصاد کشور ختم خواهد شد و از طرفی سطح ارتباطات بینالمللی با تعاملات تجاری و بازرگانی به خصوص فروش کالا و محصولات به خوبی تقویت میشود.
او سپس اضافه کرد: استقبال فراوان تجار و بازرگانان همچنین مقامات عالی رتبه اقتصادی قاره افریقا از اجلاس تهران و حضور در استان اصفهان به عنوان قطب صنعت و تجارت کشور، زمینهساز تقویت ارتباط ایران با کشورهای افریقایی میشود.
بنابر اعلام ستاد خبری سومین اجلاس همکاریهای ایران و آفریقا، این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس خاطرنشان کرد: از آنجایی که این کشورها به دلیل جمعیت زیاد بازاری نو و وسیع را برای ایران رقم میزنند، بنابراین دولت نیز باید با تسهیل امور و رفع موانع سد راه تجارت و تولید کالاهای صادراتمحور از فعالان اقتصادی حمایت کند. حرکت در مسیری که به جرات میتوان گفت تحول شگرفی در اقتصاد کشور با ایجاد بازارهای جدید در قاره آفریقا ایجاد خواهد شد.
حسینیکیا با تاکید بر توانمندیها و دستاوردهای صادراتی جمهوری اسلامی ایران در حوزههای مختلف، اضافه کرد: از آنجا که ایران دارای قابلیتهای فراوان در عرصههای دانش و تخصص برای تولید محصولات و کالاهای تجاری، صنعتی، کشاورزی و… است، برپایی چنین اجلاسهایی همراه با نشستهای B2B نه تنها زمینهساز معرفی دستاوردهای فعالان اقتصادی در عرصههای مختلف میشود بلکه از این طریق سطح تعاملات تجاری کشور را با فعالان اقتصادی کشورهای منطقه و دنیا ارتقاء میدهد.
وی اضافه کرد: ظرفیتهایی که در اجلاس ایران و آفریقا و نمایشگاه ایران اکسپو 2025 به نمایش گذاشته شده تنها بخش کوچکی از توانمندی کشور در عرصه تولید صادراتمحور محسوب میشود.
به گفته وی، اینها نمونه محصولات کشاورزی و کالاهای صنعتی خیرهکنندهای است که همواره مورد توجه تجار و فعالان اقتصادی کشورها دنیا در ایران بوده که این روزها در اجلاس و نمایشگاه ایران اکسپو 2025 شاهد آن هستیم.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برگزاری چنین رویدادهایی باعث توسعه صادرات و به دنبال آن رونق اقتصادی کشور میشود، تصریح کرد: ایجاد فرصتهای سرماگذاری و ترغیب سرمایهگذاران خارجی برای ورود به کشور در کنار ارزآوری قابل توجه از جمله دستاوردهای چنین اجلاسها و نمایشگاههایی است که به نوعی میتوان از آن به عنوان حلقه اتصال اقتصادی کشور با کشورها دنیا یاد کرد.
حسینیکیا تاکید کرد که این اجلاس فرصت مناسبی برای دیدار و گفتوگوهای دو و چندجانبه و امضای قراردادها و تفاهمنامههای تجاری و اقتصادی در کنار آشنایی برای ایجاد سرمایهگذاری در بخسهای مختلف اقتصادی، صنعتی، کشاورزی، خدماتی و فناوری ایران است.