افزایش قیمت دلار با یک خبر فِیک؛ خبر العربیه از فعالسازی “اسنپبک” نادرست بود!

تحلیل خبر جعلی العربیه درباره مکانیسم ماشه و تأثیرات آن
به گزارش پول و اعتبار: : به نقل از روزنامه رمز اقتصاد در گزارشی به بررسی خبر جعلی شبکه العربیه درباره فعالسازی مکانیسم ماشه علیه ایران پرداخته است. این مقاله به تحلیل این خبر کذب، تأثیر آن بر بازار ارز، و جزئیات ادعاهای مطرحشده میپردازد.
خبر کذب العربیه درباره مکانیسم ماشه
بررسی خبر العربیه از فعالسازی مکانیسم ماشه علیه ایران نشان میدهد که در هیچ منبع اروپایی یا آمریکایی چنین خبری وجود ندارد. متن خبر اصلی در سایت العربیه ادعا میکند که به رسانههای ایرانی استناد شده است، اما این موضوع نیز صحت ندارد. گفتنی است خبر العربیه با استناد به مصاحبه مسئولان آلمانی شکل گرفت.
تأثیر خبر جعلی بر بازار ارز ایران
به گزارش روزنامه رمز اقتصاد، نکته جالب اینکه این خبر کذب العربیه، امروز نرخ دلار در ایران را دو کانال بالا برد. رهبر انقلاب بارها نسبت به برنامهریزی اقتصادی بر مبنای داخلی و بدون تأثیرپذیری از خارج از کشور تأکید کرده بودند.
ادعای کشورهای اروپایی درباره مکانیسم ماشه
فردریش مرتس، صدراعظم آلمان، روز یکشنبه اعلام کرد که کشورش به همراه بریتانیا و فرانسه، درخواستی را برای فعال کردن بند اسنپبک توافق هستهای (مکانیسم ماشه) علیه ایران به شورای امنیت ارائه خواهند کرد. مرتس گفت که این درخواست روز سهشنبه، ۱۵ ژوئیه، ارسال خواهد شد. به گزارش العربیه، تهران هشدار داد که فعالسازی مکانیسم ماشه به معنای پایان نقش اروپا در موضوع هستهای خواهد بود.
توافق برجام و قطعنامه ۲۲۳۱
در سال ۲۰۱۵، توافق هستهای (برجام) بین ایران و پنج عضو دائم شورای امنیت (چین، ایالات متحده، فرانسه، بریتانیا، روسیه) به علاوه آلمان منعقد شد. با وجود پایبندی ایران، در سال ۲۰۱۸، دونالد ترامپ آمریکا را از برجام خارج کرد و تحریمها را بازگرداند. قطعنامه ۲۲۳۱ شامل بندی است که امکان اعمال مجدد تحریمها را در صورت نقض توافق فراهم میکند و تا ۱۸ اکتبر منقضی میشود.